Šešelj: Srbiji potrebna čvrsta i jaka opozicija, SRS uvek bila najkompetentnija

Lider radikala je istakao da je želeo da se povuče sa političke scene, ali da mu rukovodstvo stranke to nije dalo

11.11.2023. 10:43
  • Podeli:
vojislav šešelj ispred palate pravde, 19 maj 2023 - foto Amir HamzagicATAImages-654f4bd3e2517.webp Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je danas da je svestan da ta partija ne može da osvoji vlast, ali da je kada je bila deo parlamentarne opozicije uvek bila najkompetentnija.

"Potrebna je ozbiljna, jaka, čvrsta opozicija, kompetentna. A mi smo to bili, uvek kad smo bili opozicija, bili smo najkompetentniji. A ovi koji su nedavno bili opozicija, oni ništa nisu znali", rekao je Šešelj za Tanjug na pitanje šta očekuje od predstojećih parlamentarnih izbora, dodavši da se nada da je veliki broj građana promenio mišljenje i da na izborima neće odabrati partije koje imaju sličan vokabular kao SRS.

"Sve ostaje da se vidi 17. decembra, sve je neizvesno", rekao je Šešelj. 

Šešelj je dodao da se radikali spremaju za Skupštinske sednice.

"Koja god da je tačka dnevnog reda, mi smo spremni, stručni i kompetentni da se njome bavimo. E, takva je opozicija potrebna Srbiji. Šta god mi uzmemo na tapet, mi to rasturamo argumentima", rekao je Šešelj. 

Šešelj je istakao da je želeo da se povuče sa srpske političke scene, ali da mu rukovodstvo stranke to nije dalo.

"Rukovodstvo stranke mi je prosto naredilo da opet budem na čelu liste. Ne mogu ja sad u sukob sa rukovodstvom stranke. Ta stranka ostaje moja stranka do kraja života. A ne moram biti na njenom čelu. Pa evo ni (Aleksandar) Vučić nije na čelu, ali ima ogroman uticaj u toj stranci. Pa, imam i ja uticaj, a oni su smatrali da treba da budem i na čelu liste. Da li je to ispravno ili ne, opet ćemo videti 17. decembra", rekao je Šešelj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()