Ukupni izveštaj GIK: Lista Biramo Stari grad osvojila najviše mandata

U Skupštinu ove beogradske opštine ušlo je pet lista

10.06.2024. 18:30
  • Podeli:
izbori 2023, beogradski izbori - 17 dec 2023 - vladimir šporčić tanjug (1)-657ecbc93bc43.webp Foto: Vladimir Šporčić/Tanjug

Izborna komisija Gradske opštine Stari grad u Beogradu usvojila je na današnjoj sednici Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad održanih. 2. juna, prema kojoj je najviše glasova osvojila koalicija stranaka okupljenih oko liste "Biramo Stari grad - Radomir Lazović".

Ta lista je, prema izveštaju, osvojila 37,01 odsto, odnosno 23 mandata.

U Skupštinu gradske opštine ušlo je pet lista.

Na drugom mestu je lista "Aleksandar Vučić - Stari grad sutra", koja je  osvojila je 34,79 odsto glasova ili 21 mandat, navedeno je u izveštaju objavljenom na sajtu Republičke izborne komisije (RIK).

Lista "Čuvari Strog grada - Marko Bastać" osvojila je 16, 35 odsto glasova ili 10 mandata.

Po jedan mandat osvojile su liste "Za zeleni Stari grad - Kad ako ne sad - Dr Dejan Žujović" sa 3,16 odsto glasova i "Narodna lista - Ključ za pobedu - Stari grad" koja je osvojila 3,12 odsto glasova.

Bez mandata ostale su liste "Saša Radulović - Dosta je bilo - Rešenje za promenu" i "Stari grad je svet(a) - Stranka pravde i pomirenja".

Na izbore za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad izašlo je 23.693, od ukupno 53.510 građana, koliko je upisano u birački spisak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()