Vučić: Očekujem veliki privredni rast Srbije i još nižu stopu nezaposlenosti

Predsednik Vučić dotakao se i ekonomske situacije u zemlji

14.12.2023. 18:49
  • Podeli:
aleksandar vučić, 21 nov 2023 - foto tanjug sava radovanović-655c82b7eb338.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na RTS-u rekao je da očekuje veliki privredni rast Srbije, još nižu stopu nezaposlenosti, nastavak reindustrijalizacije zemlje.

Predsednik je obećao da će prosečna plata biti 1400 evra, a penzija 650 evra.

"Minimalna zarada biće 650 evra. To će se sve ostvariti pre kraja mandata. I nama javni dug neće preći nivo Mastrihta. Takođe, pokazaćemo mnogo više brige za obične ljude. Ja sam kriv, bavili smo se velikim stvarima, KiM, putevima i bolnicama, a ponekad smo zaboravili da proverimo da li u tim bolnicama ima mamografa",  ističe Vučić.

I MMF i svi drugi kažu da je srpska ekonomija na dobrom putu, ali bilo bi još bolje i da je evropska ekonomija u celini na dobrom putu.

"Ja ne mogu čak da se setim svakog auto-puta koji smo uradili. Mi time dodatno podstičemo rast, i očekujemo da ćemo imati rekordan nivo investicija. One stižu iz Azije sve više, i to su velike stvari za nas", kazao je on.

Vučić kaže da je pitanje KiM naša najveća muka, i da se svakog dana time bavi i naglašava da čak i ako dođe do promene vlasti nakon predsedničkih izbora u Americi sledeće godine, SAD neće promeniti svoj stav.

Govoreći o predstojećim izborima u nedelju, rekao je da će u izbornoj noći neće zvati nikoga već prikljupati podatke.

"Od 23 časa ću verovatno pričati sa prijateljima. Od političara pričaću sa šeikom Muhamedom, Đorđom Meloni, Robertom Ficom, Emanuelom Makronom. Pretpostavljam da ću se i sa Dačićem čuti", rekao je Vučić.

On se zahvalio narodu i građanima Srbije, i kaže da je govoreno o rezultatima i obećanjima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()