KFOR sproveo posmatračku akciju "Orao devet" duž administrativne linije

Misija deluje u skladu sa mandatom Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

20.05.2023. 21:46
  • Podeli:
KFOR_poljski vojnici_Severna Mitrovica_Foto Reuters-639b4a15b9b1b.webp Foto: Reuters

Mirovna misija na KiM predvođena NATO-om (KFOR) danas je saopštila da je njena regionalna komanda "Zapad" sprovela akciju "Orao devet", u cilju povećanog prisustva duž administrativne linije, ali i u nekim od najudaljenijih oblasti severne pokrajine.

Jedinice italijanskog Kfora, pojačane severnomakedonskim, albanskim i moldavskim vodovima, sprovele su statički posmatrački nadzor uz podršku mobilnih danonoćnih patrola u opštinama Istok, Štrpce i Orahovac, saopštio je Kfor na Fejsbuku.

Iz Kfora su još jednom naglasili da Misija deluje u skladu sa mandatom Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a kako bi obezbedila sigurnost, bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()