Kraj godišnjih odmora, polazak u školu: Evo kako da se pripremite za kolaps na putevima

Na graničnim prelazima čeka se i po nekoliko sati

Autor: Una Đuričić
31.08.2024. 19:30
  • Podeli:

Zbog početka nove školske godine i povratka sa godišnjih odmora, na putevima u Srbiji pojačan je intenzitet saobraćaja, posebno u smeru ka Beogradu, ističu iz javnog preduzeća Putevi Srbije. 

Na graničnim prelazima čeka se i po nekoliko sati, pa je važno da se vozači pripreme.

"Na prelazu Horgoš sa Mađarskom, to je otprilike oko tri sata, to je naš prelaz, zatim Batrovci sa Hrvatskom okvirno se čeka od dva do tri sata, međutim, ta međuzona, taj međuprostor je popunjen, samim tim zadržavanje je duže. Što se tiče naplatnih stanica, mi smo od javnog preduzeća Putevi Srbije dobili informaciju da je ubrzan protok na naplatnim rampama, da se radi bez pauze, da su svi kanali za naplatu putarine otvoreni, tako da u ovom trenutku nema zadržavanja na naplatnim rampama, kazala je Nevena Damjanović ispred Auto-Moto Saveza Srbije.

Gužve i duže čekanje na granicama i naplatnim rampama treba iskoristiti za odmor i predah od vožnje.

"Savet je da to izgubljeno vreme na graničnim prelazima i naplatnim rampama ne pokušavaju da nadoknade prekoračenjem brzine, već da jednostavno poštuju saobraćajne propise i preporuke", kaže pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković.

Po povratku sa letovanja najvažnije je prilagoditi vožnju gradskoj sredini i uvek krenuti ranije jer će gužve od ponedeljka, zbog početka školske godine biti još veće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()