Autobiografija Metjua Perija od 16. novembra u knjižarama: 'Umeo da pretvori svoju bol u komičnu radost za druge'

Značaj Perijeve knjige nije samo u onome što je napisao ili načinu na koji je to uradio, već u tome što je uopšte odlučio da ispriča svoju priču

Autor: Promo
15.11.2023. 11:36
  • Podeli:
metju peri biografija laguna-65549dd6c5e96.webp Foto: Promo

Iskrena i nemilosrdna autobiografija glumca Metjua Perija "Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar" biće dostupna čitaocima od 16. novembra.

U knjizi o svom životu Peri, koji se proslavio ulogom Čendlera Binga u planetarno popularnoj seriji "Prijatelji", objašnjava svoju borbu sa zavisnošću, njene uzroke, tok i sve ono što mu se u životu događalo, bez mnogo uvijanja, sažeto, iskreno i žestoko.

"Sirova i neustrašiva autobiografija za koju je trebalo imati hrabrosti, a Metju Peri je bio hrabar", napisala je jedna od kreatorki serije "Prijatelji" Marta Kaufman i dodala: 

"Proveo nas je kroz svoju zavisnost, bolest i parališuću usamljenost. On je uspeo da pretvori svoj bol u komičnu radost za druge, ali, kako sam kaže, to ga je mnogo koštalo. Ako želite da saznate ko je bio Metju Peri, udaljite se od senzacionalističkih vesti i pročitajte ovo."

Značaj Perijeve knjige nije samo u onome što je napisao ili načinu na koji je to uradio, već u tome što je uopšte odlučio da ispriča svoju priču, a to je učinio iskreno i srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s mnogo čendlerovskih opaski i sarkazma.

"Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav." Ovako proročki počinje Perijeva knjiga u kojoj će čitaoci saznati  detalje njegovog života, od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život. 

Foto: Promo

Metju opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi), želju za priznanjem zbog čega je stremio ka slavi i ogromnu prazninu unutar njega koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova. Govori i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije "Prijatelji", deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu. 

Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi.

Knjigu "Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar" možete pronaći od četvrtka 16. novembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari  delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()