Beograd je danas ličio na Beč: Održan Božićni koncert na Kolarcu

U Velikoj dvorani Kolarca desila se prava magija

Autor: Emilija Pešić
07.01.2024. 19:16
  • Podeli:

U organizaciji Škole za muzičke talente u Ćupriji i Fondacije Alek Kavčić, u Beogradu je održan prvi Božićni koncert. Dela Čajkovskog, Šostakoviča, Štrausa mlađeg i starijeg, kao i domaćih kompozitora, izvodila je grupa talentovanih učenika.

Uzbuđeni i željni ovakvog sadržaja, posetioci su sa nestrpljenjem čekali početak spektakla, popunivši i poslednje mesto u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Pod dirigentskom palicom Nikoline Nike Kovačević - desila se prava magija.

"Rekla bih da smo svi uživali, da smo sa publikom, našim gostima, podelili radost ovog dana, danas je važno biti radostan, zahvalan i pun ljubavi prema ljudima. Mi smo pokušali to da prenesemo na publiku i uspeli smo i mislim da smo imali odličan koncert", poručila je dirigentkinja i solistkinja Nikolina Nika Kovačević.

Da je tako bilo potvrdila je i publika.

Ideja o koncertu rodila se tokom saradnje Fondacije „Alek Kavčić” i Danijele Jović, direktorke Škole za muzičke talente u Ćupriji, a sve u procesu izrade udžbenika iz muzičke kulture za osnovnu školu. Đaci koji koriste besplatne udžbenike Fondacije „Alek Kavčić“ u prilici su da putem QR koda čuju dela klasične muzike.

"Sve su uradili altruistički, pomogli su nam da napravimo udžbenike, sve je to snimljeno, sve je u QR kodovima i u toj saradnji je došla ideja da napravimo ovaj koncert ne znajući na koji drugi način da se odužimo tim đacima", istakao je osnivač Fondacije "Alek Kavčić" Aleksandar Kavčić.

"On je nama dodelio udžbenike, oplemenio i obogatio kompjutersku učionicu i onda je njemu bila potrebna pomoć da se snime izvesne kompozicije i bez razmišljana smo to prihvatili i uradili i on je nas darivao ovim terminom na Kolarcu i mnogobrojnim gostima", kaže direktorka Škole za muzičke talente Ćuprija Danijela Jović. 

Muzički program koncerta spojio je kapitalna dela svetske muzičke baštine. Najmlađi član sastava ima čak 13, dok je prosek starosti umetnika 25 godina. Publika je bila saglasna u jednom -Beograd je danas ličio na Beč!

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()