Bestseler Njujork tajmsa 'Minimalisti: Voli ljude, koristi stvari' u prodaji

Jedina osoba koju možete da promenite ste vi

Autor: Promo
24.07.2023. 16:00
  • Podeli:
Minimalisti-1200x800px (2)-64be835483fa6.webp Foto: Promo

U knjizi Minimalisti: Voli ljude, koristi stvari, autori Džošua Filds Milbern i Rajan Nikodimas, poznatiji kao Minimalisti, idu dalje od pukog raščišćavanja da bi pokazali kako minimalizam otvara prostor za preispitivanje i isceljenje sedam osnovnih odnosa u našem životu koji se vezuju za pojmove: stvari, istina, sopstvo, novac, vrednosti, kreativnost i ljudi. Oni koriste lična iskustva, kao i iskustva ljudi koje su sreli na svom minimalističkom putu, kako bi predstavili jedinstveni šablon za potpuniji i smisleniji život.

Zamislite minimalistički život – život s manje stvari, manje nereda, manje stresa, manje dugova i manje nezadovoljstva – život s manje ometanja. Potom zamislite život uz više – više vremena, više značajnih međuljudskih odnosa, više rasta, više doprinosa i više zadovoljstva – život pun strasti, neopterećen zamkama haotičnog sveta oko vas. To je život koji se planira, a da biste ga ostvarili, moraćete da se oslobodite nereda koji vam smeta.

Minimalizam ne znači živeti bez ičega, već živeti sa dovoljno. Hranite se zdravo, spavajte dovoljno, vežbajte svakodnevno i ne trošite energiju na površne odnose sa drugim ljudima.

Poslednje poglavlje ove knjige postavlja vam važna pitanja o životu koja imaju za cilj da vas navedu na razmišljanje. Knjiga je osmišljena tako da vam pomogne da se aktivno uključite u svako poglavlje, čitajući sadržaj više puta, vodite beleške, ističete pasuse, pravite spiskove i, što je najvažnije, konačno nešto preduzmete.

„Diogen i Epikur su nas učili da je jedini pravi put do sreće da cenimo ono što imamo. Avaj, učenja epikurejaca su zaboravljena ili iskrivljena, a istočnjačke tradicije su donedavno bile tuđe našoj psihi. Ovo je neophodna knjiga u našem vremenu,“Adrijan Makinti, autor bestselera Lanac.

Džošua Filds Milbern, bestseler autor Njujork tajmsa i međunarodni govornik, i Rajan Nikodimas, poznati pisac i govornik, pomažu milionima svojih pratilaca da žive smislenije putem svoje veb-stranice, knjiga, podkasta i dokumentarnih filmova.

Na svom blogu su opisali kako su došli na ideju da se bave temom minimalizma. Za Minimaliste sve je počelo zbog dugotrajnog nezadovoljstva, pre skoro deceniju, dok su se obojica približavali 30. godini. Tada su postigli sve što je trebalo da ih učini srećnim: šestocifrene karijere, luksuzni automobili, prevelike kuće, ali sa svom tom imovinom oni nisu bili zadovoljni.  Kako su rekli, postojala je praznina, a rad 80 sati nedeljno samo da bi se kupilo više stvari nije mogao da je popuni. Pojasnili su da oni nisu imali kontrolu nad svojim vremenom, a samim tim ni nad sopstvenim životima. Onda su 2009. godine vratili kontrolu koristeći principe minimalizma.

Na Netfliksu se može pronaći i dokumentarac na ovu temu iza kojeg stoji ovaj popularni dvojac. Sa otpočinjanjem dokumentarca, popularni Minimalisti krenuli su na turneju u 50 gradova, u kojima su govorili o značaju minimalizma. 

Njihov podkast, sa više od 100 miliona preuzimanja, jedan je od najpopularnijih podkasta na svetu.

Pronađite i vi zadovoljstvo u jednostavnosti – jer suprotno nikada ne uspeva. Bestseler Minimalisti: Voli ljude, koristi stvari dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()