Boris Isaković primio glumačku nagradu "Dobričin prsten"

Nagradu mu je uručio prethodni dobitnik ovog priznanja glumac Petar Božović.

03.12.2023. 16:01
  • Podeli:
Boris Isaković Vladimir Živojinović Pixsell-656c97de013c0.webp Foto: Vladimir Živojinović Pixsell

Istaknuti glumac Boris Isaković danas je primio nagradu za životno delo "Dobričin prsten" Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS), na svečanoj dodeli održanoj na velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. 

Dramski umetnik i pedagog Boris Isaković je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja za glumu, koje nosi ime prema čuvenom glumcu Dobrici Milutinoviću (1880-1956).  

Nagradu mu je uručio prethodni dobitnik ovog priznanja glumac Petar Božović.

Isaković se zahvalio mnogima za ovu nagradu i istakao da ima osećaj da je nagrada "Dobričin prsten" put da bi se "slavilo pozorište i da bi se sačuvale njegove vrednosti i kvalitet u jednom iznimno važnom i značajnom kontinuitetu".

"Ja sam pozorištu uvek služio i naravno da ću mu i dalje služiti, i primam ogromnu čast na ovaj način. U vremenu davnom izmedju mere davanja i primanja, stajao je znak jednakosti. Glumačka profesija i pedagoški rad su me tome naučili, što smatram i suštinu ovog našeg poziva. U tome me koleginice i kolege uvek nedvosmisleno uveravaju. Zato je ovaj trenutak na radost svih nas i treba da prati odgovornost prema sebi i drugom čoveku. Radost danas ne bi bila takva i ovolika da nije podeljena između svih nas koji činimo ovu profesiju glume", naglasio je Isaković.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i od unikatne oslikane diplome na pergamentu.
U konkurenciji za Nagradu “Dobričin prsten” bilo je devet istaknutih glumica i glumaca, a sedmočlani stručni Žiri odluku je doneo 16. decembra 2022. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova.  

Boris Isaković je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora čuvenog pozorišnog i filmskog reditelja Bore Draškovića.

Bio je stalni član i prvak drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu. Od 2000. je samostalni umetnik, a od 2012. godine je bio direktor drame SNP-a, gde je ostvario mnoge značajne uloge.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()