Laguna i Delfi knjižare sa mnogo ekskluziva na 67. Beogradskom sajmu knjiga

Tokom trajanja Sajma knjiga, više od 40 autora Lagune potpisivaće svoje knjige u Hali 1.

Autor: Promo
14.10.2024. 16:18
  • Podeli:
Sajam 02-670d27dc63ddb.webp Foto: Promo

Na konferenciji za novinare koja je održana 14. oktobra 2024. u knjižari Defli SKC, Laguna i Defli knjižare predstavile su svoje adute za predstojeći Beogradski sajam knjiga.

Na konferenciju su govorili i novi autor Lagune Aleksandar Tešić i direktorka maloprodajnih objekata Delfi knjižara Marija Čolović.

Laguna sprecijalno za Sajam knjiga predstavlja svetsku premijeru novog romana Tonija Parsonsa „Ubistvo za prezauzete“, sedmi nastavak serijala o detektivu Maksu Vulfu, inspirisan istinitim događajem. Na ovaj način Laguna još jednom postavlja našu zemlju visoko u kontekstu svetskog izdavaštva. Parsons je i ekskluzivni gost Sajma knjiga.

Gošća Lagune na Sajmu knjiga biće i britanska novinarka Vendi Mur koja je napisala istoriografsku priču o britanskim humanitarkama Veri Houm, koja je bila poznata kao Džek, i Evelini Haverfild Iv, u knjizi „Džek i Iv“. Ovo je priča o dve žene u vreme Prvog svetskog rata, koje će, ponesene humanitarnim porivima, stići i u Srbiju.

Veliki književni događaj predstavlja i nova knjiga Gorana Petrovića „Palata“, koju Laguna posthumno objavljuje. Ovaj roman koji je Petrović završio za života je i novi „tok“ u Romanu delti koji je otpočeo romanima „Papir“ i „Ikonostas“.

Iz zaostavštine Dobrila Nenadića, Laguna objavljuje i poslednji roman ovog znamenitog srpskog pisca – „Bekstvo iz raja“ – koji predstavlja neku vrstu Nenadićevog testamentarnog omaža rodnom selu, a šire i metaforično – svom narodu.

Posebno ističemo i novo delo Aleksandra Tešića epskog zamaha – „Sveti rat za Carigrad“. Roman čitaoce vodi kroz vekove – od slavnih trenutaka prestonice Vizantijskog carstva i povratka Pravog krsta do strašnih opsada koje su pretile da unište srce hrišćanstva.

Kako je rekao Tešić, „Sveti rat za Carigrad“ je „istorijski roman nastao proučavanjem više od pedeset relevantnih izvora, između ostalog i istorijskih hronika učesnika opsade Carigrada 1453, i savremenih naučnih i vojnih studija koje imaju za cilj da objasne slom Vizantijskog carstva i pad Carigrada".

"Osim manje-više poznatih uzroka koji su doveli do opsade i pada Carice gradova od sultana Mehmeda, želeo sam čitaoce da upoznam s jednim manje poznatim aspektom tog sukoba, a koji se nalazi u njegovom korenu: međusobno sukobljeni narodi koji su vodili ovaj rat bili su duboko ukorenjeni u sujeverju. Unutar Carigrada postojao je veliki broj tzv. talismana, tj. drevnih spomenika i statua koji su štitili Carigrad od osvajača", rekao je on i dodao:

"Sveti rat za Carigrad je priča o junaštvu osam hiljada branilaca protiv dvadesetostruko jačeg neprijatelja. To je epska priča o 53 dana opsade grada u kojoj su, pored vojnika raznih nacionalnosti, bedem branili obični građani, žene i deca. Tokom neprekidnog bombardovanja iz turskih topova, krvave borbe na kopnu i na moru smenjivale su se iz dana u dan. U njima su se isticali junaci koje su savremenici upoređivali s najvećim junacima iz Ilijade. To je priča o nejedinstvu, neslozi, zaverama i izdajama koji su ultimativno doveli do pada Grada. Čitaoci će upoznati istorijske ličnosti kao što su car Konstantin XI, sultan Mehmed, Đovani Đustinijani, Konstantin Mihailović i mnoge druge čija su imena za sva vremena ostala upamćena“, rekao je Tešić.

Tokom trajanja Sajma knjiga, više od 40 autora Lagune potpisivaće svoje knjige u Hali 1. Kada je reč o stranim naslovima, pred čitaocima će se na Sajmu knjiga naći i novi roman nobelovca Marija Vargasa Ljose – „Posvećujem vam svoju tišinu“, novi roman Trejsi Ševalije – „Ostrvo stakla“, knjiga oko koje se ceo svet otima – „Monine oči“ Tome Šlesera i mnoge druge.

Delfi knjižare su najveći knjižarski lanac u regionu koji obeležava 15 godina postojanja. 

„U duhu jubileja, na Beogradskom sajmu knjiga pripremamo poseban štand koji ne samo da slavi knjigu već i pruža posetiocima jedinstveno iskustvo naše knjižarske kulture. Na štandu Delfi knjižara biće dostupni naslovi najpoznatijih izdavača iz Srbije, kao i širok izbor knjiga domaće i strane književnosti. Poseban segment štanda je izdvojen za StarWay, naš specijalizovani deo ponude posvećen fantastici, stripovima svih žanrova, a naći ćete i najveći izbor mangi na srpskom i engleskom jeziku, kao i literaturu za mlade i sjajnu ponudu društvenih igara“, rekla je Marija Čolović.

Popusti na Sajmu knjiga na štandovima Lagune

Svi naslovi Lagune na Sajmu knjiga biće sniženi 15% (ili sa članskom kartom Kluba maksimalno 20%). Popust će se uvećavati u zavisnosti od broja knjiga, pa će tako za kupovinu 3–5 knjiga ići dodatnih 10%, za kupovinu 6–8 knjiga 15% i za kupovinu 9 i više važiće dodatnih 20% popusta. 

Na Laguninim štandovima u halama 1 i 4 važiće i omiljene akcije čitalaca „3 za 499“ i „3 za 999“.

Specijalni popusti i akcije na štandu Delfi knjižara

Kao i prethodnih godina, važiće sjajni popusti na sve knjige domaćih i stranih izdavača: za kupovinu 1–4 knjige popust je 15%, 5–8 knjiga – 20%, 9 i više knjiga – 25%. Uz flajer sa Laguninog štanda imate i dodatnih 5% popusta na snižene cene. Na sve artikle iz gift asortimana, kao i na društvene igre, važiće popust 20% . Čitaoce očekuju i posebne akcije za naslove u Laguninom izdanju – „3 za 999“ dinara i „3 za 499“ dinara.

Sajamski dani od 14. do 29. oktobra u knjižarama

Uporedo sa Sajmom knjiga, od 14. do 29. oktobra u svim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs, delfi.rs i dicearena.rs i klubu Dice Arena, trajaće Sajamski dani tokom kojih će važiti veliki popusti. Popust na Lagunina izdanja iznosi 20%, a na knjige odabranih drugih izdavača i strane knjige 10%. Ukoliko se odlučite za kupovinu 3–5 knjiga, odobravamo dodatni popust od 10%, za kupovinu 6–8 knjiga popust od 15%, a ukoliko birate 9 ili više naslova, odobravamo dodatni popust od 20%.

Odličan gift program i odabrane društvene igre biće sniženi za 15%.

Uz svaku kupovinu na Sajmu knjiga i u knjižarama tokom Sajamskih dana pripremljeni su i pokloni.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()