Nagrada "Dobričin prsten" biće uručena glumcu Borisu Isakoviću 3. decembra u JDP

U konkurenciji za Nagradu bilo je devet istaknutih glumica i glumaca

26.11.2023. 16:22
  • Podeli:
boris isaković, feb 2020 - Antonio Ahel ATAImages-656362b67c56e.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini, "Dobričin prsten", biće dodeljena laureatu Borisu Isakoviću na svečanosti u nedelju, 3. decembra u 12 sati, na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Boris Isaković je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu.

U konkurenciji za Nagradu bilo je devet istaknutih glumica i glumaca - osim dobitnika, nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija.

Sedmočlani žiri odluku je doneo 16. decembra 2022. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednica žirija, Jelisaveta Seka Sablić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Ksenija Radulović, Egon Savin i Ivan Medenica.

Podršku dodeli Nagrade dalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a podršku organizaciji svečane dodele dao je Savez dramskih umetnika Vojvodine i Jugoslovensko dramsko pozorište.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()