Novi album violiniste Nemanje Radulovića: Muzika koja povezuje zemlje i uklanja granice

'Ono što smo uvek primetili na svim našim koncertima u inostranstvu je da publika zaista božanstveno reaguje na sve melose sa našeg podneblja', ističe solistkinja Ksenija Milošević

Autor: Zvonko Ninkov
28.10.2022. 19:59
  • Podeli:

Čuveni virtuoz na violini Nemanja Radulović stigao je u Beograd, gde će u nedelju, 30. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, promovisati novi album. Muzikom na njemu, kaže umetnik, želeo da ponovo poveže zemlje i ukloni granice.

Priznat u svetu, omiljen u Srbiji, violinista Radulović se vraća na pozornicu Kolarca. Tamo gde je još sredinom devedesetih nastupao kao dečak, sada će sa ansamblom "Double Sens" održati koncert kojim promoviše novo izdanje - Roots.

"Zaista je velika čast da vidim publiku koja je od malena bila tu, koja prati i koja dolazi na današnje koncerte", istakao je Radulović.

Ideja za novi album došla je pre dve godine, tokom pandemije, objašnjava violinista. Tada mu nije bilo do sviranja, ali mu je prijalo da sluša muziku različitih zemalja sveta. Tako je, zajedno sa Aleksandrom Sedlarom, odabrao kompozicije za album.

"Nije u pitanju klasična muzika u potpunosti. Recimo, nekih pet odsto je klasičnih dela na disku. Bukvalno, ovo je iskorak koji sam, kao umetnik, imao želju da prepoznam i upoznam bolje", ističe Radulović.

Omaž čuvenom Aleksandru Šišiću otvara CD, a od poznatih melodija tu je i "Što te nema" Jadranke Stojaković, koju je sada otpevala Ksenija Milošević.

"Ono što smo uvek primetili na svim našim koncertima u inostranstvu je da publika zaista božanstveno reaguje na sve melose sa našeg podneblja. Izuzetno nam je drago što smo promoteri naše kulturne baštine", istakla je solistkinja ansambla Double Sens Ksenija Milošević.

Roots je ujedno i prvi Radulovićev album zvanično objavljen za kuću Warner Classics, dok ga je za srpsko tržište izdao Mascom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()