Održana komemoracija Jagoša Markovića: Bule Goncić održao potresan govor

U Narodnom pozorištu pojavila se i rediteljeva bivša žena, glumica Vanja Milačić

27.09.2023. 13:48
  • Podeli:
jagos_komemoracija_27092023_0001-651414bbaaad5.webp Foto: A.H./ATAImages

Jedan od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona, Jagoš Marković, preminuo je u 58. godini života, a danas je održana komemoracija u njegovu čast u Narodnom pozorištu.

Jagoš će danas biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Na komemoraciju u Narodnom pozorištu došao je veliki broj njegovih kolega, prijatelja, ali i porodica.

Glumica Vanja Milačić, inače bivša supruga Jagoša Markovića bila je smeštena u galeriji pozorišta, a zajedno sa ostalima ustala je nakon inserta o Jagošu i aplaudirala.

Aplauz umetniku je trajao pet minuta, a onda je usledio i minut ćutanja.

"Poseban svojim talentom, svojom strašću za scenu i pozorište, a onda nas je isto tako iznenada i nenajavljeno napustio. U ovom teškom preokretu, u ovoj drami života, Jagoš je prestao da bude zarobljen u trivijalnosti, prestao da bude zarobljenik prolaznosti, postao unutrašnji zamahu večnosti. Bio je zaigran u mladalačkom talentu Mocart, bio je Cezar u svim pozorišnim prostorima koju je osvojio , dečak i vladar u svetu možda pogrešno odraslih, veliki vladar scene i mašte. Pozorište je bilo suštinski deo njegovog bića, igra dovedena do kraja preko granica mogućeg i predvidivog", glasio je samo deo govora Buleta Goncića, prenosi Blic.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()