Predstave se sele u muzej: Po prvi put u Beogradu novi međunarodni festival muzejskog teatra "Muzetea"

Narednih dana publika će biti u prilici da pogleda predstave koje su nastale u srpskoj muzejsko-teatarskoj produkciji zajedno sa nekoliko predstava iz inostranstva

13.11.2023. 18:11
  • Podeli:

Međunarodni festival muzejskog teatra "Muzetea" biće otvoren danas i trajaće do četvrtka.

Ova manifestacija po prvi put se organizuje u Beogradu, i svečano će biti otvorena danas u 19 časova u Konaku kneginje Ljubice. 

Narednih dana publika će biti u prilici da pogleda predstave koje su nastale u srpskoj muzejsko-teatarskoj produkciji zajedno sa nekoliko predstava iz inostranstva.

Ovaj festival treba da da podsticaj razvoju pozorišne umetnosti kroz muzejski teatar kao poseban vid stvaralaštva. 

Muzej na ovaj način proširuje svoju delatnost, ali se širi se i krug publike.

Foto: UNA

"Ovo je prvo izdanje, prvi festival muzejskog teatra nalazimo se ispred Konaka kneginje Ljubice gde je mnogo puta Nataša Popovska igrala predstavu "Na kafi sa Kneginjom Ljubicom" i ovaj prvi festival događaće se u četiri muzeja Grada Beograda, Konak knjeginje Ljubice, gde će se igrati predstava "Vetar i zastave", zatim predstava "Ester" po devetoj knjizi Starog zaveta. Sutra u Etnografskom muzeju Nadežda Petrović i druga je o Stevanu Mokranjcu iz vizure njegove supruge Marije Moravac", ističe za UNU glumica Narodnog pozorišta i osnivač festivala "Muzetea" Vjera Mujović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()