Preminuo ruski pesnik i publicista Lav Rubinštejn

Rubinštejna je 8. januara na severoistoku Moskve udario automobil i on je bio hospitalizovan u izuzetno teškom stanju

14.01.2024. 10:29
  • Podeli:
lav rubinštejn 17-okt-2017 -profimedia-65a3a974b871b.webp Foto: Profimedia

Ruski pesnik i publicista Lav Rubinštejn preminuo je danas, saopštila je njegova ćerka.

"Moj tata, Lav Rubinštejn, umro je danas“, napisala je Rubinštejnova ćerka na svojoj stranici na LiveJournal.

Rubinštejna je 8. januara na severoistoku Moskve udario automobil i pesnik je hospitalizovan u izuzetno teškom stanju.

Prema preliminarnim podacima, vlasnik automobila, koji je udario pesnika na neregulisanom pešačkom prelazu, ima 19 saobraćajnih prekršaja u proteklih 12 meseci.

Rubinštejn je rođen 19. februara 1947. godine. Bio je pesnik, publicista, član Saveza pisaca Rusije, a takođe i laureat književne nagrade "NOS-2012" za knjigu "Znaci pažnje".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()