UNA na Novogodišnjem Gala koncertu ansambla Opere i Baleta Narodnog pozorišta

Tradicija duga više od tri decenije

Autor: Tijana Škodrić
14.01.2024. 19:13
  • Podeli:

Posle sinoćnje premijere tradicionalnog koncerta opere i baleta Narodnog pozorišta, večeras će publika ponovo moći da uživa u spektaklu.

Duže od tri decenije, tačnije od 1993. godine, Narodno pozorište tradicionalno organizuje doček Nove godine po julijanskom
kalendaru uz specijalno pripremljen muzički repertoar, u romantičnoj i svečanoj atmosferi. Tako je bilo i sinoć, a po svoj prilici biće i večeras.

Od 19 i 30 publika će biti u prilici da uživa u veoma bogatom, sadržajnom i brižljivo odabranom višečasovnom programu koji će i ovu zimsku noć pretvoriti u nezaboravnu novogodišnju simfoniju.

Na repertoaru, koji će biti otvoren uvertirom iz Rosinijeve „Pepeljuge“, naći će se neki od najlepših dueta i horskih izvođenja iz opera „Rigoleto“, „Bal pod maskama“, „Norma“, „Knez Igor“, „Karmen“, „Don Karlos“, „Nabuko“, „Manon Lesko“ i „Koštana“, kao i odlomci iz popularnih baletskih predstava „Krcko Oraščić“, „Gusar/Le Corsaire“, „Kraljica Margo“ i „Labudovo jezero“.

Programom, u režiji Marija Pavla del Monaka, dirigovaće Aleksandar Kojić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković. Izbor scenografije uradila je Jasna Saramandić, a izbor kostima Katarina Grčić Nikolić. 

Više u uživo javljanju naše Tijane Škodrić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()