UNA vas vodi na Sajam obrazovanja: Blago onima koji sada idu u školu, mogu da vide šta god da pomisle

Razgledajući štandove, jedan je bio posebno interesantan

Autor: Zorana Nikoletić
23.10.2024. 20:17
  • Podeli:

Knjiga i sveska, kreda i tabla, to je sve što nam je nekada bilo potrebno u školi. Kako svakodnevni život ne možemo da zamislimo bez novih tehnologija, i škole su počele da uvode savremena učila. Sada, uz pomoć interaktivnih tabli deca imaju i vizuelni utisak o onome što uče. 

UNA je proveravala - šta sve možete videti na Sajmu obrazovanja.

"Blago onima koji trenutno idu u školu," verovatno su pomislili svi koji su bili na ovogodišnjem sajmu obrazovanja i videli interaktivne table i brojne radionice koje su organizovane za najmlađe. Tu su imali priliku da na zabavan način provere svoje znanje, ali i uče kroz brojne aktivnosti koje su za njih pripremljene.

Razgledajući štandove, jedan je bio posebno interesantan. Reč je o interaktivnoj tabli na kojoj možemo da pišemo, spajamo delove tela, a da uz to dobijemo i dodatne informacije o onome što nas zanima.

"Ovo je jedan 3D softver. Trenutno je najbolji na svetu, preveden na srpski jezik, gde nastavnici mogu da iskoriste prednosti ovog softvera i da raščlane određene elemente. Da li je to fizika, hemija, mehanika, biologija...ovo je trenutno ćelija, gde učenik može jednostavno da dobije i određene, da kažem, podatke gde se šta nalazi", objasnio nam je proizvođač interaktivnih tabli Bratislav Filipović.

Danas smo uz pomoć softvera i interaktivne table saznali mnogo toga o delovima ljudskog tela, a vas sve pozivamo da do 27. oktobra posetite Sajam obrazovanja jer ćete, sigurni smo, naučiti mnogo toga iz različitih sfera nauke. 

A šta smo mi sve videli tamo možete pogledati u videu na početku teksta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()