Više od tri godine nakon krađe: Van Gogova slika vraćena u muzej

Delo je naslikano 1884. godine

12.09.2023. 16:37
  • Podeli:
van gog profimedia-0804734581-6500774d6e096.webp Foto: Profimedia

Van Gogova slika "Bašta parohije u Nuenenu u proleće" vraćena je u muzej "Singer" u Larenu u Holandiji nakon više od tri godine pošto je ukradena iz tog muzeja.

Detektiv za pronalaženje umetničkih dela Artur Brand napisao je na paltformi X (Tviter) da je nakon potrage i pregovora sa pljačkašem preuzeo Van Gogovu sliku i da je ona vraćena u muzej, preneo je holandski javni servis NOS.

Brand je, u saradnji sa holandskom policijom, istraživao pljačku 3,5 godine.

Komunikacije koje je policija presrela pokazale su da je slika završila kod kriminalne organizacije koja je htela da je iskoristi kao sredstvo razmene za smanjenu kaznu u slučaju zatvorske kazne.

Delo, naslikano 1884. godine i procenjeno na tri do šest miliona evra, ukradeno je iz muzeja "Singer" na spektakularan način krajem marta 2020. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()