Vučić i Dodik u poseti Narodnom muzeju

Sa njima su i ministri kulture Srbije i Srpske Nikola Selaković i Željka Stojičić.

08.06.2024. 18:17
  • Podeli:
vučić dodik rade prelić tanjug-666483c615df7.webp Foto: Rade Prelić Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obišli su danas Narodni muzej u Beogradu, a u okviru Svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

Sa njima su bili i ministri kulture Srbije i Srpske Nikola Selaković i Željka Stojičić.

Poseta muzeju usledila je nakon centralnog obeležavanja manifestacije na Trgu republike u okviru koga je održan kulturno umetnički program i na kome su Vučić i Dodik govorili okupljenim građanima.

Vučić je rekao da će država pokušati da otkupi sva naša umetnička dela koja se nalaze na aukcijama kao i da postoji mogućnost da je pronađen zaručni prsten knjeginje Milice.

 "Mi se trudimo da vratimo sve u zemlju što se nalazi na aukcijama. Pokušaćemo da kao država to kupimo i da vratimo u zemlju i predamo  Narodnom muzeju. I još nekoliko knjiga, ali ovo je najvažnije", rekao je Vučić.

On je istakao i da je Narodni muzej kao institucija nacionalno blago, ali da nije posećena u onoj meri u kojoj zaslužuje i pozvao sve ljude iz cele Srbije i Republike Srpske, Crne Gore i drugih krajeva da ga posete.

"Pozvao bih sve ljude da dođu u Narodni muzej. Pozivam ljude  iz Beograda, cele Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i da dođu i vide. Neverovatne stvari imamo", poručio je Vučić prilikom obilaska.

Vučić je u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika obišao postavke u muzeju i najpoznatija dela naših slikara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()