Kurti zatražio lokalnu i međunarodnu istragu u slučaju Fatona Hajrizija

Kurti je kritikovao i Tužilaštvo koje još nije podiglo optužnicu protiv Milana Radoičića

24.07.2024. 10:43
  • Podeli:
faton hajrizi - 4 maj 2024 - foto Printscreen Youtube KTV - Kohavision 4-66990c3722700.webp Foto: Printscreen/Youtube/KTV - Kohavision

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da ne nasedaju na euforiju heroizacije i romantizacije Fatona Hajrizija, koji je likvidiran od strane pripadnika MUP-a Srbije, nakon što je ubio jednog, a ranio drugog srpskog policajca.

Kurti je na sednici Vlade u sredu zatražio lokalnu i međunarodnu istragu kako bi se razjasnilo sve što se dogodilo Fatonu Hajrizu, od njegovog bekstva u Srbiju do likvidacije.

"Pozivam građane da ne nasedaju na euforiju heroiziranja i romantiziranja Fatona Hajrizija. Rodoljub na Kosovu je narednik Afrim Bunjaku, koji je ubijen u Banjskoj. Heroji su 23 pripadnika policije koji su pali na dužnosti i dokazali svoju posvećenost služenju do požrtvovanosti", rekao je Kurti.

Kurti je kritikovao i Tužilaštvo koje još nije podiglo optužnicu protiv Milana Radoičića.

"Danas se navršava 10 meseci od ubistva Afrima Bunjaka. Na Kosovu još nije podignuta optužnica protiv Milana Radoičića -10 meseci nije bilo dovoljno da naše tužilaštvo podigne optužnicu, ali nije trebalo ni 10 sati da se ispita ministarka pravde o statusu na Fejsbuku", dodao je Kurti.

Ministarku Albulenu Hadžiu je dva dana zaredom (ponedeljak i utorak) intervjuisalo Specijalno tužilaštvo nakon što je pre nekoliko dana putem Fejsbuk statusa tvrdila da je poslednja bekstva iz kosovskih zatvora omogućila i organizovala Srbija. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()