Lice pravde donosi priču o verskim ekstremima: Šta to žele muškarci koji se mole u Hrvatskoj?

Svake prve subote u mesecu, par stotina muškaraca u nekoliko hrvatskih gradova kleči i moli se

21.12.2022. 11:47
  • Podeli:

Mole se za predbračnu čednost, veoma im je stalo da se žene čednije oblače i nadaju se da će muškarci postati duhovni autoriteti u porodicama i da će žene biti još sporednije nego danas.

I tako, dok ceo svet drži palčeve za oslobođenje Iranki i ukidanje tamošnje mračne policije, dok je ceo svet zgrožen odlukama indonežanskog parlamenta koji je doneo zakon o kažnjavanju vanbračnih polnih odnosa, Katolici u Hrvatskoj idu u napad.

Postavlja se pitanje da li svako ima pravo da javno demonstrira i zahteva da se svet menja po njihovim principima, ma koliko oni bili ekstremni.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()