Lice pravde sa roditeljima koji i dalje plaču za svojim čedom: Pravda za Dženu još uvek traje

Imala je malo više od dve godine… i čini se, nimalo sreće.

Autor: Davor Obrdalj
25.12.2022. 20:02
  • Podeli:

Devojčica Džena Gadžun iz Kaknja zbog zatvorenog levog kapka, trebalo je da ide na rutinsku operaciju, ali sve se to događa u vreme koronavirusa, kada preopterećeni zdravstveni sistem, puca po šavovima.

Zabrinuti roditelji, zato, na preporuku lekara pristaju na operaciju u privatnoj klinici.

Ali, operacija koja je trebalo da bude rutinska se zakomplikovala. Džena je hitno prebačena u Klinički centar. Šest dana posle, preminula je.

Operaciju je izvela lekarka koja nije imala licencu za dopunski rad. Ordinacija nije imala verifikovanu opremu.

Nakon Dženine smrti, inspekcija je utvrdila kako više od stotinu zdravstvenih ustanova radi nezakonito.  

Od tada je prošlo godinu dana. Silne inspekcije i nadzori, tužilaštvo još uvek istražuje slučaj. 

Davor Obrdalj proveo je vreme sa roditeljima koji pravdu, kao i brojni drugi nerazjašnjeni slučajevi u BiH, sve češće traže na ulici.

Sistem je i u slučaju male Džene, porodicu ostavio na cedilu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()