Lice pravde sa rudarkama na tri kilometra ispod površine Zemlje

Kako izgleda radni dan poslednjih rudarki Balkana, žena koje se svakoga dana spuštaju u zemljinu utrobu?

Autor: Katarina Petrović
22.11.2022. 13:12
  • Podeli:

Tragedija u rudniku uglja u Srbiji u kojoj je poginulo osam rudara, ponovno je skrenula pažnju javnosti na to izuzetno zahtevno, uglavnom nedovoljno plaćeno i vrlo rizično zanimanje.

Kako izgleda radni dan poslednjih rudarki Balkana, žena koje se svakoga dana spuštaju u zemljinu utrobu pokazaće vam rediteljka i reporterka Katarina Petrović.

Od 3600 zaposlenih u rudnicima u Srbiji, 115 je žena kojima je u opisu posla silazak u jamu do tri kilometra duboku.

Nekada se verovalo kako su žene u rudniku zla sreća, međutim danas, retke preostale rudarke uživaju poštovanje muških kolega.

Zapravo, u jami, nema razlike, svi su vrlo prisni, praktički poput porodice, jer u jami – morate verovati jedni drugima.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()