Lice pravde vas vodi u Rim: Kako je to živeti u Večnom gradu sada kada cene divljaju?

Nakon Berlina, naš Petar se uputio u Rim kako bi iz prve ruke saznao s kojim se izazovima nose njegovi stanovnici.

Autor: Petar Panjkota
14.12.2022. 11:28
  • Podeli:

U Hrvatskoj i Srbiji poslednjih je nedelja zavladalo fudbalsko ludilo, jer obe su države upale među samo 13 evropskih nacija koliko se ove godine bori za titulu svetskog prvaka.

U Kataru recimo nije jedna od najtrofejnijih fudbalskih nacija u istoriji – Italija.

Tako za više od 60 miliona Italijana nema utakmica da im skrenu pažnju i odvrate misli s činjenice da im je život sve skuplji, da cene baš svega lete u nebo… najavljuje se kako će biti samo teže.

Uz to, već dva meseca na vlasti imaju prvu premijerku u istoriji zemlje, Đorđu Meloni i njenu najdesniju vladu u Italiji još od Benita Musolinija.

Takav se trenutak učinio idealnim Petru Panjkoti da ode u Rim da nastavi svoju seriju reportaža i u razgovoru s našim ljudima koji u Večnom gradu žive i rade dozna kako se tamo drže u ovim najneizvesnijim vremenima za savremenu Evropu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()