Ne propustite novu emisiju Ivane Paradžiković na UNA televiziji

Lice pravde istražuje šta se krije iza nacionalističkih grafita u Srbiji, nebrigu hrvatske države o deci s posebnim potrebama i zašto se i dalje održavaju izbori lepote

24.05.2022. 10:07
  • Podeli:
lice-pravde-ep-17-simboli-3.jpg

Mural s likom haškog osuđenika Ratka Mladića stajao je na zidu zgrade u centru Beograda nešto duže od četiri meseca, uprkos povremenim pokušajima da ga prefarbaju.

Kada su aktivisti nevladinih organizacija nameravali da uklone mural, policija im je zabranila skup. To je na površinu izbacilo tenzije koje su prisutne već decenijama u srpskom društvu. 

Murali Ratku Mladiću i Draži Mihailoviću ili grafit "Nož, žica, Srebrenica" govore o dubinskoj podeljenosti društva i svojevrsnoj prećutnoj legitimaciji ratnih zločina.

Mirela Čavajda, trudnica iz Zagreba kojoj hrvatske bolnice nisu htele da dopuste prekid trudnoće iako joj dete ima veliki tumor na mozgu otkrio je licemerje ne samo državnog aparata, već i katoličkih udruženja.

Svojim osudama i reakcijama su poručile ženama da je najvažnije roditi, čak kada će to doneti samo bol i muku detetu i roditeljima.

Kada bi dete Mirele Čavajde nekim slučajem preživelo, teret i trošak brige za njegov život i teško zdravstveno stanje pao bi na leđa roditelja. 

Kako to u praksi izgleda kad se hrvatska država brine o deci s posebnim potrebama, saznaćete od Hrvoja, koji je oboleo od cerebralne paralize, Jana koja ima spinalnu mišićnu distrofiju i od Helene, koja je život posvetila brizi za sina sa Daunovim sindromom. 

Poručuju: "Sami smo, ostavljeni i napušteni, društvo se ne brine o nama. Mi smo za institucije samo brojevi". 

Svojevrsna je predrasuda da manekenkama, modelima i svima koji "trguju" vlastitom lepotom najčešće manjka drugih sposobnosti. 

Iako svi žele izgledati lepo, ukoliko steknete titulu koja to i dokazuje, vrlo lako možete postati meta negativnih komentara i kritika. 

Istovremeno, izbore lepote prati brojna publika, a zanimljivi su industriji mode i lepote, farmaciji i medicini.

Koja je tajna izbora lepote i zašto se devojke i dalje prijavljuju na njih, saznajte od finaliskinja takmičenja Miss Universe Hrvatska u emisiji Lice pravde u sredu u 21 sat na UNI.

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()