Počinje nova sezona 'Lica pravde': Milan Marić i Dušan Borković specijalni gosti prve epizode

Od 13. septembra svake srede u 15.20 časova, gledaoce UNA televizije očekuje nova sezona istraživačko – dokumentarne emisije 'Lice pravde'

12.09.2023. 17:34
  • Podeli:

Autorka i voditeljka popularne emisije Ivana Paradžiković kaže kako je njenom timu kao i njoj želja da u moru brzih vesti i hiperprodukcije gledaoci ipak malo zastanu i razmisle o tome šta konzumiraju: 

“Novinari emisije majstori su zanata koji znaju ne samo da postavljaju prava pitanja, već i da slušaju svoje sagovornike i, kada je to potrebno, da ih puste da govore čak i u tišini.“

Od mnogo neverovatnih priča koje vas očekuju na kanalu UNA TV od ove jeseni, Ivana bi izdvojila one sa našeg podneblja: 

„Posebno me je ganula priča o prevenciji samoubistava gde poznati glumac Milan Marić i automobilista Dušan Borković govore veoma lično i emotivno, kako bi mladima, pogotovo muškarcima poručili kako je 'okej ne biti okej', kako nije sramota pokazivati emocije i kako je opasna laž na kojoj su odrasle mnoge generacije - da muškarci ne plaču. Takođe, istakla bih i priču o femicidu koja istražuje zašto država ne broji mrtve žene, onosno zašto femicid ne postane zasebno krivično delo.“

Ipak kao najpotresniju, ali i najekskluzivniju priču, budući da novinari nemaju slobodan pristup tim mestima, Ivana ističe reportažu iz Sirije o deci sa Balkana koja su nakon pada Kalifata ostala zatočena po sirijskim kampovim i zatvorima.

Važna novina u odnosu na prethodnu sezonu je to što će u svakoj epizodi biti prikazana dva dokumentarna filma, a ne četiri reportaže. Takva forma emisije omogućava autorima da priče budu podrobnije i celovitije.

U prvoj epizodi gledaoci će videti priču o posledicama koje je pandemija koronavirusa ostavila na zdravlje građana. Svaka šesta osoba bori se sa nekim od mentalnih poremećaja. 

Još gori je podatak da većina muškaraca koji se suočavaju sa tim poteškoćama, zbog stigme, uopšte ne traži pomoć. Počinioci samoubistava, u čak 75 odsto slučajeva u Srbiji su muškarci. 

Rediteljka i reporterka Katarina Petrović istražila je ovu važnu temu i razgovarala sa sagovornicima koji su život posvetili borbi protiv mentalnih bolesti. Na ovu temu ekskluzivno za „Lice pravde“ govoriće glumac Milan Marić i automobilista Dušan Borković koji mladima poručuju: 

I muškarci plaču i i te kako je ok ne biti ok!

Reporter Davor Obrdalj donosi priču o neverovatnom čoveku kog zovu fenomen sa Balkana, a njegov život je inspirativna priča o tome kako ništa nije nemoguće. 

Dvadesetsedmogodišnji Marin Čuturić boluje od retke bolesti. Sličnu u svetu ima tek desetak osoba. Marin naime, na dan mora da popije 25 litara vode, ali ga njegova dijagnoza ne sprečava da živi život punim plućima. 

Bavi se triatlonom, paraglajdingom i alpinizmom. Do sada se popeo na više od deset planinskih vrhova u Bosni i Hercegovini, a želja mu je da dođe i do Ararata i Kilimandžara.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), mSAT (na poziciji 107), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112) i mSAT (na poziciji 122).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()