Mitropolit Joanikije: Kosovo i Metohija je srpsko ognjište koje nećemo ostaviti

Mitropolit Joanikije je pozdravio decu sa Kosmeta koja su prisustvovala liturgiji

28.04.2024. 14:55
  • Podeli:
Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije, 4 sept 2021 - profimedia-6598298fdd821.webp Foto: Profimedia

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije istakao je danas, na praznik Cveti, služeći liturgiju na temeljima Manastira Zlatica u Podgorici da je Kosovo i Metohija "staro srpsko ognjište koje Srbi neće ostaviti".

Joanikije je pozdravio decu sa KiM koja su prisustvovala liturgiji.

"S nama su deca sa raspetog, ali svetog Kosova i Metohije i uvek nam donesu radost. Kosovo i Metohija je naše staro srpsko ognjište, koje ne zaboravljamo i zaboraviti i ostaviti nećemo", poručio je Joanikije, prenosi Srna.

Naveo je da, "iako se množe iskušenja", narod iz Crne Gore i "drugih srpskih zemalja" ne zaboravlja Kosovo i Metohiju, nego redovno ide i posećuje ga kao i Jerusalim, "daje podršku stradalnom srpskom narodu i braći, naročito sveštenstvu, monaštvu i deci na Kosovu i Metohiji".

"Svetinje na Kosovu i Metohiji privlače mnogo naroda, ne samo naš, nego i sve one koji se interesuju za duhovnost i kulturu", rekao je mitropolit Joanikije.

Praznik Cveti obeležava se u znak sećanja na poslednji, carski i svečani ulazak Isusa Hrista u sveti grad Jerusalim, i na poslednju nedelju njegovog života.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()