"Neljudsko ponašanje": Napadi na srpsku decu su deo represije Prištine sa ciljem progona Srba

Apsolutno je nedopustivo da se nad Srbima sprovodi represija bez ikakvog povoda, saopštila je Srpska lista

15.06.2024. 21:49
  • Podeli:
Kosovska policija_Foto Reuters-6495a07962e36.webp Foto: Reuters

Terorisanje srpske dece od strane Kurtijevih parapolicijskih jedinica je sramno, neprofesionalno, nedopustivo i neljudsko ponašanje koje izaziva najoštriju osudu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a koja bi morala da izazove reakciju i međunarodne zajednice koja se nedavno "hvalila uspesima ovakavog kosovskog društva koje su, po sopstvenom priznanju, podržali u prethodnim godinama", saopštila je večeras Srpska lista. 

Napadi na srpsku decu, uz upotrebu suzavca, pretnju oružjem i psiho-fizičko zlostavljanje je deo institucionalne represije režima u Prištini čiji je plan progon svega srpskog i sticanje jeftinih političkih poena kod albanskog stanovništva kojem osim mržnje prema Srbima Kurti ništa drugi nije pružio za tri godine. 

"Zahtevamo od međunarodnih bezbednosnih snaga, da prestanu da budu nemi posmatrači zlostavljanja srpskog naroda i servis koji reaguje isključivo na pozive kosovskih institucija, već da se aktivno uključe u obezbeđivanju mira i sigurnosti svim građanima, pa i našem narodu na Kosovu i Metohiji čija se prava svakoga dana krše od strane režima u Prištini", saopštila je Srpska lista.

Apsolutno je nedopustivo da se nad Srbima sprovodi represija bez ikakvog povoda, i nemo posmatra kako Srbi napuštaju svoja vekovna ognjišta, dodaje se.

"Isto tako očekujemo od međunarodnih predstavnika da se aktivnije uključe i vrše direktan nadzor nad radom kosovske policije koja sprovodi ogoljeno nasilje nad Srbima", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()