Oglasio se i predsednik Srbije posle gašenja požara na Novom Beogradu helikopterima

Mi sad imamo dva Kamova, ako budemo imali dovoljno novca da kupimo još dva i onda smo apsolutno velesila što se tiče gašenja požara, rekao je Vučić

24.01.2024. 11:55
  • Podeli:
požar u kineskom tržnom centru u bloku 70, kineski tržni centar blok 70 - 24 jan 2024 - foto Sasa Dzambic ATAImages (2)-65b0d9f4d77ce.webp Foto: Sasa Dzambic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska radova na obnovi kreativno-inovativnog multifunkcionalnog centra Ložionica prokomentarisao i požar na Novom Beogradu.

Vučić je naveo da, koliko je nesrećan zbog požara koji se dogodio, drago mu je što su, kako kaže, ljudi mogli da vide čime se intervenisalo. On je novinarima rekao da su u gašenju požara prvi put učestvovali helikopteri Hamov i H145, koje je Srbije nedavno nabavila.

"Prvi put smo pokazali jedan od dva Kamova iz Rusije koje smo kupili, dva H145 kojih imamo više, oni nose jedno malo vedro, a petostruko vedro sa vodom nose Kamovi. Mi sad imamo dva Kamova, ako budemo imali dovoljno novca da kupimo još dva i onda smo apsolutno velesila što se tiče gašenja požara, ne samo na Balkanu nego u Jugoistočnoj Evropi", rekao je Vučić i dodao:

"To nas je i spasilo donekle. Sada imamo 240 pitomaca za vatrogasce i za vanredne situacije, tako da ćemo da ih pojačamo", rekao je Vučić.

Vučić izjavio je danas da će istraga pokazati da li je požar koji je izbio u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu nameran ili slučajan.

On je dodao i da klimatske promene donose veće vrućine i da će leti biti mogućih gašenja požara u šumama i da je zato važno da Srbija bude što opremljenija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()