Patrijarh Porfirije stigao u sedište SPC: Pećka patrijaršija dočekala našeg verskog poglavara

Patrijarh je danas započeo posetu Kosovu i Metohiji, gde će zajedno sa srpskim narodom proslaviti Božić

03.01.2024. 18:47
  • Podeli:
Patrijarh Porfirije_ustoličenje_Pećka patrijaršija_Foto Tanjug Zoran Žestić-1665732082073.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u sedište Srpske pravoslavne crkve - Pećku patrijaršiju, u okviru posete svetinjama na KiM, gde će zajedno sa srpskim narodom proslaviti Božić.

Patrijarha je u Pećkoj Patrijaršiji dočekala igumanija Haritina, zajedno sa monahinjama, kao i bratstvo manastira Visoki Dečani, na čelu sa igumanom Savom Janjićem.

Dočeku patrijarha prisustvovao je i paroh pećki otac Dragan i paroh iz Goraždevca otac Nenad.

Patrijarh je danas započeo posetu Kosovu i Metohiji.

Zajedno sa patrijarhom otputovali su na KiM i vikarni vladika hvostanski Aleksej, vikarni episkop novobrdski Ilarion, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, arhimandrit Danilo i rektor Bogoslovije "Svetog Save" u Beogradu protođakon Radomir Vrućinić i profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu protođakon Dragan Radić

Patrijarh Porfirije je poslednji put bio u Pećkoj patrijaršiji na Vidovdan 2023. godine, gde je služio prazničnu liturgiju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()