Ambasador Irana u Srbiji upozorava: Ako Izrael odgovori na napad, naša reakcija će biti odlučnija i jača

Nadamo se da će preovladati razum, a ne emocije, rekao je Raših Hasan Pur Baei

02.10.2024. 14:22
  • Podeli:
džiš, izrael - 2 okt 2024 - foto Reuters-66fd3a8012847.webp Foto: Reuters

Ambasador Irana u Srbiji Raših Hasan Pur Baei izjavio je danas da je iranski raketni napad na Izrael bio kalkulisan, i poručio da ukoliko Izrael odgovori na taj napad, reakcija Irana će biti odlučnija i jača.

On je za Tanjug rekao da je taj raketni napad bio odgovor Irana na "terorističke akcije režima Izraela", i dodao da je napad koji je Iran izveo bio kalkulisan i proračunat sa ciljem da se ne prošire tenzije i sukobi u regionu.

"Posle terora političkog direktora Hamasa u Teheranu, iako smo imali mogućnost i sposobnost da odgovorima na taj zločinački čin, pokazali smo veliku suzdržanost jer nam je rečeno da će biti pregovori u Pojasu Gaze. Zamolilu su nas da to ne učinimo, što smo mi ispoštovali. Od tada je prošlo dva meseca, a Izrael je nastavio svoje agresivno ponašanje i nama nije ostalo ništa drugo nego da preduzmemo te mere", objasnio je ambasador.

Pur Baei kaže da Izrael, nakon svega što je u poslednje vreme učinio u Gazi, Libanu i Iranu, živi u "halucinaciji" da može da radi šta god poželi, zbog čega je bilo potrebno da Iran preduzme ovakvu meru kako bi "obuzdao" Izrael u svojim akcijama.

"Nadamo se da će preovladati razum, a ne emocije i da će Izrael obuzdati jer što se nas tiče, ta akcija je završena, osim u slučaju da Izrael odluči da odgovori. U tom slučaju naš odgovor će biti veoma odlučniji i jači", poručio je ambasador.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()