Arsenijević ponovo uhapšen na KiM: Lideru SD određe pritvor od 48 sati

Lider Srpske demokratije bio je uhapšen i početkom avgusta.

09.10.2024. 19:05
  • Podeli:
Aleksandar Arsenijević, 8 avg 2024 - foto Tanjug Tanjug video-66b4db4ed4e50.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je danas uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice i određena mu je mera pritvora do 48 sati, nakon što je duvanjem u pištaljku izrazio nezadovoljstvo zbog prisustva nelegitomno izabranog gradonačelnika Erdena Atića,  saopštila je Srpska demokratija.

Ističe se da su privremene prištinske institucije time napravile još jedan korak ka eskalaciji na severu AP Kosovo i Metohija.

U saopštenju se takođe navodi da se na svim javnim snimcima Srpske demokratije vidi da njeni članovi samo protestuju, izražavajući nezadovoljstvo nezakonitim i nelegitimnim odlukama predstavnika privremenih prištinskih institucija i ništa više od toga. 

Ukazuje se da je hapšenjem i pritvorom Arsenijevića prekršeno pravo na protest garantovano ustavom privremenih prištinskih institucija, gde se jasno navodi da “svako lice ima pravo da organizuje okupljanja, protest i demonstracije, kao i pravo da u istima učestvuje”.

Dodaje se da Srpska demokratija to smatra gušenjem svog političkog delovanja i, samim tim, vršenjem pritiska na sve Srbe da će biti munjevito uhapšeni ako se usprotive diskriminatorskoj politici Prištine.

U saopštenju se  zahteva od međunarodne zajednice da hitno i neodložno reaguje povodom najnovijeg suzbijanja prava na slobodu govora, izražavanja i protest.

Arsenijević je i prošle srede bio uhapšen zbog duvanja u pištaljku u blizini jednog objekta čiji je vlasnik Albanac, u vreme kada se na šetalištu pojavio gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić.

Lider Srpske demokratije bio je uhapšen i početkom avgusta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()