Atmosfera sa svečanog ručka priređenog za Si Đinpinga - Vučić: Za nas je danas najveća čast

Vučić je priredio svečani ručak u čast kineskog predsednika i njegove supruge

08.05.2024. 16:23
  • Podeli:
vučić si đinping vladmir šporičić tanjug-663b8a2d034b5.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom svečanog ručka koji je priredio u čast predsednika Kine Si Đinpinga i njegove supruge Peng Lijuan da će Srbija dati sve od sebe da ostane lojalan i iskren prijatelj Kini.

"Za nas je danas najveća čast, poštovani predsedniče Si, što ste, sa Vašom suprugom, profesorkom Peng, u poseti Republici Srbiji. Daćemo sve od sebe da ostanemo lojalni, odgovorni i iskreni prijatelji NR Kine, kao što smo u potpunosti uvereni da će NR Kina uvek čvrsto stajati uz svog malog prijatelja Republiku Srbiju", napisao je Vučić na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Vučić je dodao je Srbija mala po veličini, ali da ima veliko srce i poručio da takav odnos ima prema Kini. 

"Hvala vam za svaku vrstu pomoći i podrške. Hvala Vam i za poštovanje koje pokazujete prema našoj zemlji. Ovo je vaša kuća, želim Vam dobro zdravlje i da dugo vladate NR Kinom. Neka živi čelično prijateljstvo NR Kine i Srbije!", poručio je Vučić.

Na ručku je priređen i muzički program, izvođene su pesme na kineskom i srpskom jeziku, uključujući i pesmu "Ovo je Srbija".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()