Bisljimi: Nastaviti razgovore o nemačko-francuskom predlogu

'Nakon današnjeg dogovora, trebalo bi da nastavimo intenzivne razgovore o predlogu EU, koju podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa'

24.11.2022. 09:13
  • Podeli:
besnik besljimi twitter-1666884552451.webp Foto: Twitter@BislimiBesnik

Nakon dogovora Beograda i Prištine o registarskim tablicama trebalo bi nastaviti razgovore o predlogu Evropske unije saopštio je glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi.

"Nakon današnjeg dogovora, trebalo bi da nastavimo intenzivne razgovore o predlogu EU, koju podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa", napisao je Bisljimi u objavi na Tviter.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj saopštio je prethodno da su se Beograd i Priština večeras, uz pomoć EU, "dogovorili o merama da izbegnu dalju eskalaciju i da se u potpunosti usredsrede, hitno, na predlog za normalizaciju odnosa, koji je ovog septembra predstavila EU kao posrednik, a koji je podržan od Francuske i Nemačke".

Dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama koji je postignut u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, kao i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je za Tanjug direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()