Borelj: Srbija se uskladila sa merama Evropske unije u vezi sa situacijom u Mjanmaru

Kako je navedeno, Savet je 26. aprila odlučio da bi odluka o restriktivnim merama trebalo da se produži za još godinu dana

13.05.2024. 19:37
  • Podeli:
Tan2023-10-1407152391_6 žozep borelj AP PhotoNg Han Guan (1)-652a32d295870.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Srbija se uskladila sa odlukom Saveta EU o produženju restriktivnih mera EU u vezi sa situacijom u Mjanmaru, navodi se u danas objavljenom saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja

Kako se dodaje, Savet je 26. aprila odlučio da bi odluka o restriktivnim merama trebalo da se produži za još godinu dana i da je potrebno da se izmene upisi za 19 osoba koja se nalaze na spisku fizičkih i pravnih lica, subjekata i organa koji podležu restriktivnim merama, navednim u aneksu te odluke. 

Sa ovom odlukom, pored Srbije, uskladile su se i ostale zemlje kandidati za članstvo u EU - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina, Moldavija, Bosna i Hercegovina i Gruzija, dodaje se u saopštenju Borelja, objavljenom u ime EU.

Sa odlukom su se uskladile i zemlje Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu - Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, kao i Jermenija. 

"One će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta. Evropska unija prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je", navodi se u saopštenju Borelja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()