Boško Obradović ponovo izabran za predsednika Dveri

Osim predsednika stranke, Izborni sabor Srpskog pokreta Dveri istovremeno je izabrao i novi saziv Glavnog odbora, koji je izabrao novi sastav Predsedništva, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora stranke

21.05.2023. 19:30
  • Podeli:
Boško Obradović_Foto Amir Hamzagić ATAImages Pixsell-1667482307641.webp Foto: Amir Hamzagić / ATA Images / Pixsell

U Novom Sadu danas je održan Izborni sabor Srpskog pokreta Dveri, na kojem je Boško Obradović ponovo izabran za predsednika te stranke.

Istovremeno je izabran i novi saziv Glavnog odbora, koji je u nastavku zasedanja izabrao novi sastav Predsedništva, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora stranke, saopšteno je iz Dveri.

Za potpredsednike Dveri izabrani su narodni poslanici Ivan Kostić, Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić.

Za nove članove Predsedništva izabrane su, kako se navodi u saopštenju, istaknute javne ličnosti Valentina Arsić Arsenijević, Đorđe Čantrak, Vladimir Dimitrijević, Andrej Mitić i Dragan Dobrašinović.

Na Saboru je usvojena Deklaracija "Jedna je majka", kojom je pružena podrška novoj kampanji posvećenoj poboljšanju stanja u porodilištima, olakšavanju materinstva i brizi države o porodici u svakom aspektu, kao i borbi protiv nasilja i za opštu humanizaciju društva.

Novi Glavni odbor usvojio je platformu za novu spoljnu politiku kojom je Srpski pokret Dveri, kako se navodi u saopštenju, postao prva politička organizacija u Srbiji sa novom spoljno-političkom orijentacijom, koju, nažalost, kako tvrde iz Dveri "u ovom trenutku nema ni država".

Ovaj otvoreni dokument nove spoljne politike pokušaj je Dveri da se, kako navode, otvori debata na ovu temu, kako bi se postigao bazični nacionalni konsenzus i donela nova državna i nacionalna strategija koja odgovara vrednostima i interesima srpskog naroda kao jednog i nedeljivog, i Srbije kao suverene, nezavisne, vojno neutralne, ekonomski, socijalno i kulturno razvijene, ekološki i zdravstveno bezbedne države.

Polazeći od činjenice stvaranja novog multipolarnog sveta, rukovođeni neophodnošću novog pozicioniranja Srbije i srpskog naroda u svetu koji se menja, Dveri predlaže da Srbija vodi nezavisnu spoljnu politiku, zasnovanu na  ciljevima i prioritetima, koji se odnose na očuvanje KiM u sastavu Srbije, očuvanje i unapređenje statusa Srba i SPC u matičnim srpskim zemljama, okruženju i dijaspori, donošenje i proglašenje Zakona o vojnoj neutralnosti, ostvarivanje kvaliteta života svih građana Srbije, polilitiku mira i međusobnog poštovanja i saradnje, dodaje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()