Brnabić: Članovi Vlade moraju da shvate težinu svog zadatka i breme odgovornosti

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije poslanicima Skupštine Srbije predstavila kandidate za ministarske funkcije, odnosno, kako je rekla, 'tim koji sve ono što je ona navela u ekspozeu treba da iznese'

25.10.2022. 16:24
  • Podeli:

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, Ana Brnabić predstavljajući poslanicima Narodne skupštine imena kandidata za ministre, poručila je da od ministara očekuje da daju sve od sebe, da se u potpunosti posvete svom poslu koji treba da shvate kao najveću dužnost prema svojoj zemlji i svom narodu.

"Očekujem da pokažu, u svakom trenutku, svakog dana, dužno poštovanje prema svim građanima Srbije, u čijem interesu, i za čiji interes isključivo treba da radimo. Poštovani kandidati za ministre, uvek, u svakom trenutku, imajte na umu da nema veće časti od toga da služite svojoj zemlji i svojim građanima", poručila je ona.

Brnabić je poslanicima predstavila, kako je rekla, tim koji sve ono što je ona navela u ekspozeu, treba da iznese, odnosno kandidate za ministarske funkcije:

1. Prvi potpredsednik Vlade, zadužen za spoljnu politiku i bezbednost, ministar spoljnih poslova – Ivica Dačić

2. Potpredsednik Vlade, ministar finansija – Siniša Mali

3. Potpredsednik Vlade, ministar odbrane – Miloš Vučević

4. Potpredsednik Vlade, ministar kulture – Maja Gojković

5. Ministar unutrašnje i spoljne trgovine – Tomislav Momirović

6. Ministar privrede – Rade Basta

7. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Jelena Tanasković

8. Ministar za zaštitu životne sredine – Irena Vujović

9. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Goran Vesić

10. Ministar rudarstva i energetike – Dubravka Ðedović

11. Ministar pravde – Maja Popović

12. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu – Aleksandar Martinović

13. Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog – Tomislav Žigmanov

14. Ministar unutrašnjih poslova – Bratislav Gašić

15. Ministar za evropske integracije – Tanja Miščević

16. Ministar prosvete – Branko Ružić

17. Ministar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj – Jelena Begović

18. Ministar zdravlja – Danica Grujičić

19. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Nikola Selaković

20. Ministar za brigu o porodici i demografiju – Darija Kisić

21. Ministar za turizam i omladinu – Husein Memić

22. Ministar sporta – Zoran Gajić

23. Ministar za brigu o selu – Milan Krkobabić

24. Ministar za telekomunikacije i informisanje – Mihailo Jovanović

25. Ministar za javna ulaganja – Marko Blagojević

26. Ministar bez portfelja – Novica Tončev

27. Ministar bez portfelja – Ðorđe Miličević

28. Ministar bez portfelja – Edin Ðerlek.

'Članovi Vlade moraju da ponesu breme odgovornosti'

Predstavljajući predlog svog novog tima, Brnabić je istakla da je ova godina u kojoj vlast podvlači crtu nakon 10 godina promena u Srbiji. Prema njenim rečima, građani Srbije su 2012. godine tražili promene i izlaz iz krize, političku i ekonomsku stabilnost, principijelne stavove i nacionalno odgovornu politiku, zaštitu nacionalnih interesa i stabilizaciju ekonomija. Srpska napredna stranka i koalicija okupljena oko nje, preuzela je, u tako teškim okolnostima, odgovornost za Srbiju, rekla je mandatarka.

"Svojim radom, zajedno sa građanima, u prethodnih 10 godina, doneli smo političku stabilnost. Od tada do danas, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, SNS i naša koalicija, dobijaju od građana snažan demokratski legitimitet i podršku za sprovođenje politike mira, stabilnosti, dijaloga i napretka. Posvećenošću, odlučnošću i vrednim radom, Srbija je krenula napred. Od zemlje kraha, na korak od bankrota, došli smo do društva mogućnosti", istakla je ona.

"Ova Vlada, i svi njeni članovi, moraju da shvate težinu svog zadatka i breme odgovornosti koju moraju da ponesu. U godinama pred nama, uprkos svemu, mi moramo da nađemo snage, načina i prostora da sačuvamo sve ono što smo podizali i gradili poslednjih godina, i moramo da nastavimo da napreduje, i ja sam ubeđena da će moderna, jaka i slobodna Srbija nastaviti da pobeđuje. Za naš narod i našu Srbiju", zaključila je Ana Brnabić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()