Brnabić: Potrebno je da svi nađemo odgovor koji će biti trajan

Premijerka je istakla važnost sadašnjeg trenutka za situaciju na KiM

01.02.2023. 13:23
  • Podeli:
Ana Brnabić_Nacionalni konvent o EU_Foto Tanjug Rade Prelić-63ce911fc7ac0.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

U ovim za zemlju teškim i izazovnim vremenima ponovo se vidi ko je hrabar i odgovoran, a ko je kukavica, licemer i lažov, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, podsetivši da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u julu 2017. godine pozivao na unutrašnji dijalog o KiM.

"Potrebno je, kao nikada do sada, da svi zajedno pronađemo odgovor. I to onaj koji će biti trajan, koji će isključiti sukob kao opciju i koji će svima na ovim prostorima doneti korist", navela je premijerka.

Ona je navela i da pronalaženje rešenja "zahteva glavu vruću od stalnog razmišljanja, srce koje je hladno na preterane emocije i ruke uprljane kompromisima - i naše i albanske".  

Razgovor sa visokim predstavnikom u BiH

Premijerka Brnabić razgovarala je danas i sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, o značaju zajedničkih projekta u regionu za njegov napredak i iznalaženju načina da se njihova realizacija ubrza.

Brnabić je podsetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da je opredeljena i otvorena za razvoj dobrosusedskih odnosa i bilateralne saradnje, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima, saopšteno je iz Vlade Stbije.

Premijerka je tokom razgovora u Vladi Srbije još jednom podvukla da je i predsednik Republike Aleksandar Vučić u kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()