CIK u Prištini odložio prijave za izbore na severu KiM do 25. novembra

Vanredni izbori za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije raspisani su za 18. decembar.

21.11.2022. 17:54
  • Podeli:
izbori_glasanje_pixsell Cropped.jpg Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Centralna izborna komisija u Prištini odlučila je da rok za prijave političkih subjekata koji žele da učestvuju na izborima za predsednike opština na severu KiM, koji je isticao danas, produži do 25. novembra, nakon što je pokret Samoopredeljenje zatražio od CIK-a pomeranje roka, prenosi Reporteri.

Takođe, CIK je promenio i rok za imenovanje opštinskih izbornih komisija u četiri opštine u kojima će se izbori održati.

Odlukom CIK-a ovaj rok će biti produžen do 28. novembra 2022. godine, navodi prištinski list.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani raspisala je prošle nedelje vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije za 18. decembar.

Ona je izbore raspisala nakon što su gradonačelnici četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM podneli ostavke zbog odluke Prištine o registarskim tablicama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()