Dačić kandidat SPS za ministra spoljnih poslova

Koalicija oko SPS je za ministre u novoj Vladi Srbije predložila i Branka Ružića, Ðorđa Milićevića, Novicu Tončeva i Radeta Bastu

23.10.2022. 11:16
  • Podeli:

Kandidati za ministre u novoj Vladi Srbije iz koalicije oko Socijalističke partije Srbije predloženi su Ivica Dačić, Branko Ružić, Ðorđe Milićević, Novica Tončev i Rade Basta.

To je saopštio predsednik SPS-a Ivica Dačić nakon sednice Predsedništva te stranke.

Dačić je kandidat za ministra spoljnih poslova, Ružić za ministra prosvete, dok će kandidat koalicije SPS-JS za ministra privrede biti Rade Basta. Tončev i Milićević su kandidati za ministre bez portfelja.

Lider socijalista je na konferenciji za novinare rekao da su odluke donete jednoglasno, kao i da je u najboljem interesu Srbije i njenih građana da se nastavi saradnja SNS i SPS.

Dačić je istakao da je izrazita politička stabilnost preduslov za ostvarivanje bilo kakvog cilja.

Šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije će biti Snežana Paunović, rekao je on

Na pitanje da li će Dušan Bajatović ostati na mestu direktora Srbijagasa, Dačić je odgovorio da to nije bila tema razgovora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()