Dačić: Situacija u Srbiji stabilna

'Situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji'

18.03.2023. 10:34
  • Podeli:
Ivica Dačić_Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-641585641d08b.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, u koktekstu najkomplikovanijih mogućih geopolitičkih odnosa u svetu, sa ciljem da se osigra unutrašnja bezbednost, stabilnost i mir.

Bezbednosne službe će nastaviti da rade na očuvanju mira i bezbednosti u našoj zemlji, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

U izjavi za medije posle Sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Biro je dao bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, navedeno je u saopštenju posle sednice.

Tokom sednice je razmatrana aktuelna situacija u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na stanje u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, izazovi kao što su ilegalni migranata na teritoriji čitave zemlje, kao i druge pretnje po stanje javnog reda i mira u Srbiji.

Zaključeno je da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima u punom kapacitetu angažovani na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije.

Dačić je zaključio da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji, prenosi Tanjug.

Sednici Biroa su prisustvovali  članovi tog tela: direktor  Bezbednosno - informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()