Dačić: Violu fon Kramon niti ko pita, niti ko zarezuje

Dačić je istakao da bi prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio presedan i grubo kršenje principa na kojima Savet Evrope počiva

23.03.2024. 17:59
  • Podeli:
ivica dačić, 2 feb 2024 - foto Tanjug Sava Radovanović-65c10eec758cd.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija suverena država, kao i da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije, a da Violu fon Kramon, izvestiteljku za tzv. Kosovo u Evropskom parlamentu, "niti ko pita, niti zarezuje".

“Nivo bezobrazluka sa kojim se neki evropski političari obraćaju Srbiji je zaprepašćujući. Ko i šta daje za pravo Violi fon Kramon da vređa Srbiju, predsednika Vučića i srpski narod? To što je ona dokazani Kurtijev lobista, ne znači da može da Srbiji i Vučiću određuje šta mi treba da radimo", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju ministarstva. 

On je istakao da bi prijem tzv. Kosova u Savet Evrope bio presedan i grubo kršenje principa na kojima Savet Evrope počiva, jer, kako je rekao, tzv. Kosovo nije međunarodno priznata država članica Ujedinjenih nacija.

"Lagali su nas da će uslov za Kosovo biti formiranje Zajednice srpskih opština i umesto da Priština bude kažnjena, sada još treba da bude nagrađena prijemom u Savet Evrope. Srbija je suverena država, a predsednik Vučić je mnogo puta pokazao da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku koja se rukovodi isključivo interesima Srbije.Tako će biti i nadalje, a Violu fon Kramon niti ko pita, niti zarezuje”, rekao je Dačić. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()