Dan pobede u Beogradu: Marš Besmrtnog puka, položeni venci na Groblju oslobodiocima Beograda

Prvi put marš se održava i u drugim gradovima Srbije – Kragujevcu i Nišu

09.05.2024. 13:33
  • Podeli:

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin odao je danas poštu oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.

On je položio venac na Spomen kompleks groblja oslobodilaca Beograda i cveće na Spomenik večna vatra i Spomenik crvenoarmejcu. 

Državnoj ceremoniji povodom Dana pobede pored potpredsednika Vlade Srbije Vulina, prisustvovali su i ministri Starović, Selaković, Popović, Đurđević Stamenkovski, ambasador Ruske Federacije Bocan-Harčenko, kao i predstavnici SUBNOR-a.

U prisustvu ministara u Vladi Srbije još jedan marš "Besmrtni puk" održan je u Beogradu, na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja.

Vladimir Šporičić Tanjug

Marš "Besmrtni puk" prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, kao sećanje na borce Crvene armije koji su poginuli u Drugom svetskom ratu.

Ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski je sa događaja poručila da bez obzira na "složen politički kontekst srpsko-rusko prijateljstvo i savezništvo niko ne može da ugasi i prekine".

"Srbija nije želela da izloži sankcijama Rusku Federaciju, Republika Srbija je odolela različitim spoljnopolitičkim izazovima i sasvim sigurno će ostati na tom principijelnom putu", kazala je.

Prvi put marš se održava i u drugim gradovima Srbije – Kragujevcu i Nišu.

Vladimir Šporičić Tanjug
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()