Deo opozicionih poslanika o poseti institucijama u Briselu

U delegacija od 20 srpskih parlamentaraca našli su se predstavnici Dveri, Stranke slobode i pravde i poslaničke grupe Zeleno-levi klub

10.03.2023. 16:21
  • Podeli:
Skupština Srbije_Foto Tanjug Sava Radovanović-63e3895ab7768.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Deo opozicionih poslanika koji su tokom ove nedelje posetili Evropski parlament i Evropsku komisiju u Brisel upoznali su predstavnike tih institucija sa svojim stavovima o kosovskom pitanju i drugim važnim društvenim pitanjima.

Poslanica Dveri Radmila Vasić navela je na konferenciji za novinare u parlamentu da su tokom posete predstavnicima institucija u Briselu preneli mišljenje da francusko nemački predlog treba da se povuče, kao i da smatraju da je protiv njega većina građana u Srbiji.

"Francusko-nemački sporazum treba poništiti, odbaciti u celosti kao i najavljeni aneks o implementaciji, jer se nijedan od ovih dokumenta ne zasniva na Ustavu Srbije niti na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN", rekla je ona.

Dodala je da su predstavnici te stranke preneli i da EU snosi najveću odgovornost za situaciju na Kosovu i Metohiji, jer, kako je rekla, nije napravila nijedan korak da zaštiti Srbe na tom prostoru.

Poslanica Stranke slobode i pravde Danijela Grujić navela je da je u Briselu sa predstavnicima institucija razgovarala o različitim temama koje se odnose na stanje demokratije i načinama kako da se "podigne i konsoliduje demokratija u Srbiji".

Radomir Lazović iz poslaničke grupe Zeleno-levi klub rekao je da je tokom nedavne posete Briselu ukazao na odsustvo vladavine prava u Srbiji, kao i da vladajuća stranka zloupotrebljava parlament, i da kontroliše medije.

"Kao narodni poslanici iz opozicije nemamo priliku da predložimo nijedan zakon, nijednu inicijativu", rekao je Lazović.

Delegacija od 20 poslanika koji su u prvom mandatu u Skupštini Srbije boravila je ove nedelje u studijskoj poseti Evropskom parlamentu, a u okviru procesa međupartijskog dijaloga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()