Druga runda sastanka u Briselu: Lajčak sa finansijskim ekspertima Beograda i Prištine

Lajčak je prethodno održao tet-a-tet sastanak sa direktorkom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem

27.02.2024. 14:14
  • Podeli:
lajčak tanjuug-65d0672188233.webp Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

U Briselu je u toku sastanak na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine, kojim posreduje specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, javlja dopisnik Tanjuga.

U delegaciji Beograda su predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanska štedionica, kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Lajčak je prethodno održao tet-a-tet sastanak sa direktorkom kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, a potom su se Lajčak i njegov tim sastali sa delegacijom Beograda, na čelu sa Petkovićem.

Kako su preneli prištinski mediji, Lajčak se sastao i sa delegacijom Prištine, koju predvodi Ahmet Ismailji iz tzv. Centralne banke Kosova.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i  da će  pratiti uobičajen format i dodala da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()