Đurić predstavlja Srbiju na godišnjem samitu NATO: Misija ojačati našu poziciju

Godišnji samit NATO-a biće održan u Vašingtonu od 9. do 11. jula.

07.07.2024. 11:49
  • Podeli:
Tan2024-07-0317292757_9 marko đurić foto pks boban ristić-668a64b65cb29.webp Foto: Tanjug/PKS/Boban Ristić

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da mu je čast što će predstavljati Srbiju u Vašingtonu na nizu događaja u nedelji Samita NATO, istakavši da je Srbija posvećena dijalogu i saradnji.

Marko Đurić, u objavi na društvenoj mreži Iks, naveo je da Srbija ostaje čvrsto pri politici vojne neutralnosti i nacionalnim interesima.

"Predstaviću našu politiku i razgovarati sa predstavnicima zemalja sa kojima delimo, i sa onima sa kojima manje delimo ili ne delimo stavove o regionalnim i međunarodnim temama", napisao je Đurić.

Prema njegovim rečima, misija je da ojačaju poziciju Srbije.

Godišnji samit NATO-a biće održan u Vašingtonu od 9. do 11. jula.

Održavanje samita podudara se sa obeležavanjem sedamdeset pete godišnjice osnivanja NATO-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()