Đurić se sastao sa Žiofreom: Punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Srbije

Šef srpske diplomatije je takođe objasnio da će spoljna politika Srbije biti utemeljena u državnim i nacionalnim interesima,

07.05.2024. 18:46
  • Podeli:
Tan2024-04-2011114272_9 marko đurić goto sava radovanović-6631edd538ba4.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić istakao je danas tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom da je za novu Vladu Srbije, kao vladu kontinuiteta, punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški prioritet, ističući da Srbija poštuje evropske vrednosti i želi da doprinese zajedničkom prosperitetu i miru u Evropi.

Šef srpske diplomatije je takođe objasnio da će spoljna politika Srbije biti utemeljena u državnim i nacionalnim interesima, ali da će to biti i politika pružene ruke i saradnje sa prijateljima i partnerima u svetu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Namera Srbije je, prema Đurićevim rečima, da sa obnovljenom energijom pristupi saradnji sa EU i radu na promeni percepcije Srbije u mnogim državama članicama.

Srbija, kako je konstatovao, ima i nedvosmislen ekonomski interes da još bliže sarađuje sa EU, budući da je EU njen najveći partner i kada je reč o izvozu robe i usluga i kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija.

Đurić je ocenio i da dobri odnosi koje Srbija ima sa brojnim vanevropskim zemljama mogu biti zajednički politički i ekonomski resurs Srbije i EU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()