Dveri i Zavetnici predali zahtev za sazivanje posebne sednice o КiM

Potpisnici zahteva za sazivanje posebne sednice smatraju da skupština treba da bude detaljno upoznata sa sadržinom francusko-nemačkog predloga za KiM

10.12.2022. 12:55
  • Podeli:
profimedia-0133871374 skupština-1664530930583.webp Foto: Profimedia

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici predali su zahtev predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću sa predlogom za sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o francusko-nemačkom predlogu za Kosovo i Metohiju, kao i o aktuelnoj situaciji.

Zahtev za sazivanje posebne sednice potpisalo je ukupno 14 poslanika koji, kako su naveli u saopštenju, smatraju da skupština treba da bude detaljno upoznata sa sadržinom francusko-nemačkog predloga, da se vodi raspravalja o njemu i da se donese zaključak.

Njihov zajednički predlog je da odluke te sednice budu da Srbija odbija zahteve koje sadrži francusko-nemački predlog, da se pregovori vrate u SB UN, da skupština smatra potrebnim formiranje ministarstva za KiM i da parlament izražava puno jedinstvo po pitanju poštovanja Ustava, Rezolucije 1244 i očuvanja KiM u sastavu Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()