Fico: Srbija štitila Mađarsku, Slovačku i celu EU od ilegalnih migracija

U Slovačkoj je danas održan trilaterni sastanak Vučića, Fica i Orbana

22.10.2024. 14:20
  • Podeli:
robert fico aleksandar vučić facebook@aleksandar vucic-67179810bcdac.webp Foto: Facebook@Aleksandar Vučić

Slovački premijer Robert Fico izjavio je danas da su koraci koje je preduzimala Srbija štitili Mađarsku, Slovačku i celu Evropsku uniju (EU) od ilegalne migracije, a izrazio je i punu podršku Srbiji da u što kraćem vremenu postane članica EU.

On je posle trilateralnog sastanka šefova delegacija Srbije, Slovačke i Mađarske Vučića, Fica i mađarskog premijera Viktora Orbana zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na borbi protiv ilegalnih migracija.

"To su one antimere koje su u velikoj meri omogućile EU da savlada migracione tokove, jer to što je Srbija preduzimala nije bilo u korist Srbije, već su to bili koraci koji su štitili Slovačku, Mađarsku i celu EU.  Cela EU bi trebalo da bude zahvalna tebi za entuzijazam i za onu energiju koju si posvetio ilegalnoj migraciji", rekao je on Vučiću.

Izrazio je punu podršku ambiciji Srbije da u što kraćem vremenu postane članica  EU i naglasio da ne može da zamisli da bi trebalo da neko Srbiju pretekne na putu prema EU. 

"Uradićemo sve u tom pravcu da se ova legitimna ambicija tvoje zemlje u što kraćem roku ispuni", poručio je on predsedniku Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()