Gašić: Do sada predato 14.140 komada neregistrovanog oružja

Do jutros predato i 9.851 minsko-eksplozivnih sredstava, kao i više od 1,5 miliona komada municije.

25.05.2023. 15:39
  • Podeli:
Bratislav gašić Tanjug VLADA REPUBLIKE SRBIJE SLOBODAN MILJEVIA-646763b8cb8c4.webp Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas u parlamentu da je do sada predato 14.140 komada neregistrovanog oružja, 12. 299 registrovanog  i 5.903 registrovanog oružja koje je ostalo posle smrti vlasnika oružja.

Gašić je, tokom rasprave naveo da je do jutros predato i 9.851 minsko-eksplozivnih sredstava, kao i više od 1,5 miliona komada municije.

On je naveo da je Srbija dobila pohvale od Evropske unije prvog dana kada je pokrenuta akcija razoružavanja.

"Pogledajte pohvale koje dobijamo od EU i UN i koliko zajedničkih porjekata imamo kada je smanjenje nelegalnog oružja u pitanju. Samo vas molim da lažnim vestima i informacijama ne unosimo nemir kod građana, jer nam je cilj da ova akcija bude što kvalitetnija i da što više oružja koje se nalazi negde zakopano bude izuzeto i da bude skladišteno", rekao je Gašić odgovarajući na kritike opozicije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()